رنگین کمان سلامتی: 50 نوع میوه و سبزیجات ضد سرطان
آیا تابحال درباره رژیم غذایی رنگین کمانی چیزی شنیده اید؟ بیایید یک سفر خارق العاده در طبیعت و در دل میوه و سبزیجات رنگارنگ داشته باشیم. انواع میوه و سبزیجات ضد سرطان در طبیعت وجود دارد که ما را از ابتلا، عود یا متاستاز سرطان نجات می دهند. بیایید با انواع فیتوکمیکال های رنگی، سبزیجات چلیپایی و جلبک های دریایی ضد سرطان بهتر آشنا شویم. می خواهیم بدانیم این گیاهان چگونه به تقویت سیستم ایمنی ما کمک می کنند. یا اینکه، چگونه از سلول های بدن ما در برابر سرطان محافظت می کنند.
توجه کنید که این مقاله درباره تغذیه برای پیشگیری از سرطان است. در عین اینکه یک ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان مفید است ممکن است برای بیمار سرطانی ضرر داشته باشد. در صورت ابتلا به سرطان، دوره آموزشی ما با عنوان راهنمای جامع تغذیه برای بیماران سرطانی با 7 رژیم غذایی را مشاهده کنید. هم اکنون، از تصاویر 50 نوع میوه و سبزیجات ضد سرطان قرمز، نارنجی، زرد، سبز، بنفش و غیره لذت ببرید.
پیشگیری از سرطان با رژیم غذایی
چند سالی است که دانشمندان روی موضوع تغذیه برای پیشگیری از سرطان کار می کنند. آنها بر مصرف انواع خوراکی های ضد سرطان، به خصوص میوه ها و سبزیجات طبیعی تاکید دارند. ما در مطلب قبلی، لیست کامل خوراکی های ضد سرطان شامل گیاهی و گوشتی را برای شما آماده کردیم. در اینجا، بر میوه و سبزیجات ضد سرطان تمرکز داریم.
دانشمندان متوجه شدند که سرطان به کمک تغذیه ناسالم صنعتی به رشد و تکثیر خود ادامه می دهد. در واقع، سرطان سیری ناپذیر است و به خصوص به مواد غذایی فراوری و تصفیه شده علاقه فراوانی دارد. آنها سعی کردند مواد سرطان زا و ضد سرطان را شناسایی کنند. طبق پژوهش ها، بدون تغذیه سالم، تقویت سیستم ایمنی برای جلوگیری از سرطان رویایی بیش نیست!
تقویت سیستم ایمنی برای جلوگیری از سرطان
به نظر شما کلید تقویت سیستم ایمنی چیست؟ کلید مبارزه با سرطان کجاست؟
این کلید دقیقا در دستان خود ماست! کلید تقویت سیستم ایمنی داشتن روده ها و معده سالم است. روده ها به عنوان بزرگترین اندام لنفاوی در مرکز سیستم ایمنی بدن ما قرار دارند.
تعادل میکروبیوم (میکروب های) روده شاه کلید تقویت ایمنی برای نابودی سرطان است. بدون تغذیه ضد سرطان، امکان ندارد روده های ما بیمار نباشند.
ما باید چیزهایی بخوریم که باکتری های مفید روده را تقویت کنند. سلول های ایمنی ما شامل لنفوسیت های دفاعی، ماکروفاژها و سلول های کشنده طبیعی باید قوی بمانند. اگر این سلول ها ضعیف شوند، بدن ما نمی تواند عوامل بیماری زا را شکست دهد. تغذیه سالم یکی از روش های اصلی تقویت روده ها و سلول های ایمنی برای نیفتادن در تله سرطان است. البته عواملی مانند کیفیت و کمیت خواب، میزان تحرک، استرس، و غیره نیز بر روده ها و سیستم ایمنی ما اثرگذارند. غذاهای مفید برای سرطان چیست؟
فیتوکمیکال ها و پیشگیری از سرطان
آیا می دانید فیتوکمیکال ها در طبیعت معجزات سلامتی و سرشار از مواد ضد سرطان هستند؟ رنگ، طعم و عطر گیاهان از ترکیبات شیمیایی فیتوکمیکال در آنها شکل می گیرد. خواص درمانی فیتوکمیکال ها یا همان میوه و سبزیجات ضد سرطان را بدانید:
- خنثی کننده رادیکال های آزاد سمی (آنتی اکسیدان)
- ضد التهاب بدن (التهاب عامل رشد تومور سرطانی است)
- تنظیم چرخه سلولی (نظم دادن به تکثیر سلولی و جلوگیری از رشد بی حد و مرز سلول های سرطانی)
- تقویت سیستم ایمنی (شناسایی به موقع سلول های سرطانی یا عوامل بیماری زا و نابودی آنها)
فیتوکمیکال ها: میوه و سبزی دشمن سرطان
هر رنگ میوه و سبزی نشانه ترکیبات درمانی خاص آن است. برای مثال، رنگ قرمز در میوه ها نشانه وجود ترکیب ضد التهاب و ضد سرطان آنتوسیانین است. شما می توانید میوه ها و سبزیجات فیتوکمیکال را در رژیم غذایی گیاهی ضد سرطان خود بگنجانید. سم زدایی میوه ها و سبزیجات قبل از مصرف را فراموش نکنید. بستگی به ضخامت محصول، از 20 دقیقه تا 8 ساعت در مقدار زیادی آب مخلوط با سرکه بمانند. سپس، آبکشی کامل کنید.
توجه و هشدار:
لیست میوه و سبزیجات ضد سرطان در این مقاله برای پیشگیری از ابتلا به سرطان است. ممکن است برخی از این مواد برای یک بیمار مبتلا به سرطان ضرر داشته باشند. برای مثال، دانشمندان بر مصرف توت فرنگی برای جلوگیری از سرطان تاکید دارند. در عین حال، مصرف برخی آنتی اکسیدان ها مانند توت فرنگی را برای برخی بیماران سرطانی جایز نمی دانند. بنابراین، دقت کنید که
رژیم های غذایی برای پیشگیری از سرطان با عود یا متاستاز سرطان فرق دارند.
خواص ضد سرطان میوه های قرمز فیتوکمیکال
- توت فرنگی
- دارای سطوح ویتامین C و آنتیاکسیدان بالا
- کاهش دهنده التهاب و رشد سلولهای سرطانی
- محتوی اسید الاژیک ضد سرطان
2. تمشک
- سرشار از آنتوسیانین، ویتامین C و فیبر
- کاهش دهنده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و پروستات
- ضد التهاب
3. زغال اخته
- سرشار از آنتوسیانین و فلاونوئید
- تقویت کننده حافظه و کاهش ابتلا به بیماری های اعصاب
- خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی
4. انار
- دارای آنتی اکسیدان های قوی مانند پونیگالاجین
- کاهش دهنده فشار خون و کلسترول
- ضد التهاب و ضد سرطان
5. گیلاس
- سرشار از ملاتونین برای یک خواب راحت، دارای آنتوسیانین
- کاهش دهنده درد و التهاب
- بسیار ضد سرطان
خواص ضد سرطان میوه های سبز فیتوکمیکال
در ادامه، 5 میوه سبز با بالاترین میزان فیتوکمیکال ضد سرطان را به شما معرفی می کنیم. این میوه ها میزان قابل توجهی کلروفیل و انواع فلاونوئید ضد سرطان را دارند. تمامی این فیتوکمیکال ها برای پیشگیری از سرطان کلیدی هستند.
6. کیوی
- منبع قوی پتاسیم و مفید برای سلامت قلب
- دارای ترکیبات اکتی نیدین، ویتامین C و فلاونوئید
- دارای خواص ضد سرطان مانند تقویت سیستم ایمنی، کاهنده التهاب، محافط سلول ها در برابر رادیکال های آزاد مضر، کاهش دهنده خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ
7. آووکادو
- دارای گلوتاسیون، ویتامین E و انواع کاروتنوئید
- مزایای ضد سرطان مانند کاهش التهاب، محافظت از DNA سلول در برابر آسیب ها و تقویت کننده سیستم ایمنی
- سرشار از چربی سالم غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب و سرطان
8. انگور سبز
- دارای ترکیب ضد سرطان رزوراتول، کوئرستین، و کاتچین
- خواص ضدسرطان شامل کاهش رشد سلولهای سرطانی، محافظت از قلب، و بهبود گردش خون
نکته: پوست انگور سبز حاوی بیشترین مقدار آنتیاکسیدان است.
9. خربزه سبز
- فیتوکمیکالهای کلیدی شامل ویتامین C، بتاکاروتن، و آنتی اکسیدان لوتئین
خواص ضدسرطان: تقویت سیستم ایمنی، محافظت از چشمها، و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها.
نکته: خربزه سبز منبع خوبی از آب و فیبر است که به هضم بهتر غذا کمک می کند.
10. سیب سبز:
- دارای فیتوکمیکالهای کلیدی شامل کوئرستین، کاتچین، و اپیکاتچین
- خواص ضدسرطان: کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، کاهش التهاب، و محافظت از قلب.
نکته: پوست سیب سبز حاوی بیشترین مقدار فیبر و آنتیاکسیدان است.
خواص ضد سرطان میوه های زرد فیتوکمیکال
میوه های زرد با ترکیبات گیاهی کاروتنوئید و فلاونوئید خواص ضد سرطان دارند. در اینجا، 5 میوه زرد با بالاترین میزان فیتوکمیکال ضد سرطان را معرفی می کنیم.
11. انبه
فیتوکمیکالهای کلیدی: بتاکاروتن، آلفاکاروتن و لووتئین
خواص ضد سرطان مانند تقویت سیستم ایمنی، محافظت از سلولها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان دهان و حلق.
نکته: انبه یک منبع عالی از ویتامین C برای سلامت پوست و بهبود سیستم ایمنی است.
12. موز
- شامل ترکیبات فیتوکمیکال دوپامین، سروتونین و آنتی اکسیدان ها
- خواص ضد سرطان از جمله ضد التهاب، بهبود خلق و خو و کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه
- غنی از پتاسیم و مفید برای سلامت قلب
13. زردآلو
- شامل بتاکاروتن، لوتئین و زئاگزانتین
- خواص ضد سرطان: تقویت بینایی، خواص ضد آفتاب، کهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان ریه
نکته: پرک زردآلو خشک شده غنی از بتاکاروتن است.
14. لیمو
- غنی از لیمونن و فلاونوئید
- کاهش رشد سلول های سرطانی، بهبود هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی
نکته: پوست لیمو بیشترین مقدار آنتی اکسیدان ا دارد.
15. آناناس
- شامل آنزیم بروملین (کمک کننده به هضم غذاها) و ویتامین C
- کاهش التهاب، بهبود هضم غذا، کاهش ابتلا به برخی سرطان ها مانند روده بزرگ
خواص ضد سرطان میوه های نارنجی فیتوکمیکال
میوه های نارنجی با داشتن ترکیبات فیتوکمیکال گیاهی مانند کاروتنوئید بسیار ضد سرطان هستند. در اینجا، به 5 میوه نارنجی سرشار از فیتوکمیکال ها و پیشگیری از سرطان اشاره می کنیم.
16. هویج و زردک ایرانی
- شامل بتاکاروتن، آلفاکاروتن و لووتئین
- کاهش خطر بتلا به سرطان مانند روده بزرگ و ریه، محافضت از پوست در برابر آفتاب، تقویت بینایی
نکته: هویج پخته در مقایسه با هویج خام بتاکاروتن بیشتری آزاد می کند. بنابراین، هویج پخته را به خصوص در سوپ مصرف کنید.
17. نارنگی و پرتغال
- دارای ترکیبات هسپریدین و نووبیولین، سرشار از ویتامین C برای سلامت پوست
- تقویت کننده سیستم ایمنی، کاهش دهنده التهاب و خطر ابتلا به سرطان معده
نکته: آب پرتغال تازه سرشار از ویتامین C و منابع آنتی اکسیدان است.
18.کدو حلوایی
کدو جزو میوه ها است تا سبزیجات. کدو حلوایی محتوی دانه است و از گل های گیاه رشد می کند نه از ریشه.
- غنی از بتاکاروتن که در بدن به ویتامین A قابل تبدیل است.
- یک آنتی اکسیدان قوی و محافظت کننده از DNA سلول
- دارای فیبر فراوان، کمک به هضم غذا و رفع یبوست
- تنظیم کننده قند خون و جلوگیری از چاقی
- حاوی ویتامین C برای مبارزه با عفونت ها در بدن
- دارای منیزیم ضد التهاب (التهاب از عوامل رشد تومور سرطانی است)
19. گریپ فروت
- شامل نئوفلین و نارینگنین
- کاهش خطر ابتلا به سرطان ها مانند روده بزرگ
- کاهش سطح کلسترول خون
نکته و هشدار مهم: گریپ فروت با برخی داروها تداخل دارد. به علاوه، مصرف آن برای برخی بیماران سرطانی اصلا جایز نیست. حتما با متخصص مشورت کنید.
20. پاپایا
- شامل بتاکاروتن و لیکوپن
- خواص ضد سرطان: تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات
- سرشار از ویتامین C و آنزیم پاپائین برای هضم بهتر پروتئین ها
نکته: پاپایا جزو میوه های گران قیمت است. پرتقال خونی نیز یک میوه فیتوکمیکال نارنجی-قرمز دیگر بسیار ضد سرطان است. برای سلامت چشم نیز مفید است.
خواص ضد سرطان میوه های بنفش فیتوکمیکال
21. انگور بنفش
فیتوکمیکالهای کلیدی: رسوراترول و آنتوسیانینها
خواص ضدسرطان: کاهش التهاب، محافظت از سلولها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان روده بزرگ.
نکته: پوست انگور بنفش حاوی بیشترین مقدار آنتیاکسیدان است.
22. بلوبری
- فیتوکمیکالهای کلیدی: آنتوسیانینها
- خواص ضدسرطان: تقویت حافظه، بهبود بینایی و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان دهان و حلق
نکته: بلوبری تازه یا منجمد، هر دو منبع خوبی از آنتیاکسیدانها هستند.
23. توت سیاه مایل به بنفش
- فیتوکمیکالهای کلیدی: آنتوسیانینها
- خواص ضدسرطان: تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان پروستات.
نکته: توت سیاه تازه بسیار آبدار و خوش طعم است.
24. آلو
- فیتوکمیکالهای کلیدی: آنتوسیانینها
- خواص ضدسرطان: بهبود هضم، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان روده بزرگ.
نکته: آلو خشک شده، منبع غنی از فیبر است.
25.شاتوت
شاتوت شبیه توت سیاه است اما طعم ترش و (بیشتر) شیرینی دارد.
- سرشار از آنتوسیانین و فنول آنتی اکسیدان
- مبارزه با رادیکال های آزاد سمی
- دارای ویتامین K و منگنز (مفید برای سلامت استخوان وسیستم عصبی)
رژیم غذایی گیاهی ضد سرطان: مکمل یا میوه و سبزیجات؟
شما جزو کدام دسته هستید؟
- من مکمل قرص آنتی اکسیدان می خورم. فکر می کنم هضم و جذب ویتامین ها و مکمل های داروخانه ای خیلی راحت تر است. چرا اینهمه میوه و سبزی بخرم؟! مکمل هم آنتی اکسیدان دارد هم ارزان تر است!
- من رژیم غذایی گیاهی ضد سرطان طبیعی و ترکیبی را ترجیح می دهم. به جای مصرف یک مکمل آنتی اکسیدان، از مواد مغذی طبیعی بهره می برم. مواد طبیعی همه ترکیبات مفید بدن را یکجا دارند. میوه و سبزیجات طبیعی با باکتری های مفید روده سازگارترند.
علت برتری میوه و سبزیجات بر مکمل های آنتی اکسیدان
رژیم غذایی گیاهی دارای میوه و سبزیجات از ما در برابر بیماری های قلبی و سرطان محافظت می کند. اما آیا این محافظت فقط به دلیل وجود آنتی اکسیدان در آنها است؟ ما قبلا فکر می کردیم که فایده آنها به خاطر آنتی اکسیدان است.
ماجرای مفید بودن میوه و سبزیجات خیلی فراتر از یک آنتی اکسیدان ساده است. میوه و سبزیجات، علاوه بر آنتی اکسیدان، پر از مواد درشت مغذی ترکیبی هستند. این مواد در ترکیب با یکدیگر به صورت تیمی از بدن ما محافظت میکنند. مصرف تنوعی از میوه ها و سبزیجات خیلی بهتر از یکی دو تا از آنهاست.
به همین دلیل، خوردن یک قرص آنتیاکسیدان به اندازه خوردن یک سیب یا یک هویج مفید نیست. چون در میوهها و سبزیجات، این مواد مغذی به صورت طبیعی و همراه با سایر مواد مفید وجود دارند. پس بهتر است به جای اینکه به فکر خوردن قرص باشیم، میوهها و سبزیجات متنوعی را در رژیم غذایی خود بگنجانیم. خوردن روزانه چندین نوع میوه و سبزی، بهترین راه برای حفظ سلامتی است.
لیست 25 تایی سبزیجات ضد سرطان
از لیست 25 تایی میوه های فیتوکمیکال ضد سرطان به سبزیجات رسیدیم. هم اکنون، 25 سبزی دشمن سرطان از جمله، انواع سبزیجات، سبزیجات چلیپایی و جلبک های دریایی را معرفی می کنیم. سپس، توضیح می دهیم که چرا این سبزیجات خواص ضد سرطان دارند.
نکته: جلبک های ضد سرطان نوری، کمبو و واکامه در سواحل قشم و کیش موجودند. مراقب باشید جلبک لجنی مصرف نکنید. جلبک ضد سرطان شبیه شوید است.
5 تا از سبزیجات چلیپایی معروف ضد سرطان
- کلم بروکلی
- کلم پیچ
- کلم گل
- کلم بروکسل
- کلم برگ
ویژگی های برجسته سبزیجات چلیپایی
سرشار از فیبر، ویتامین K و C، و آنتی اکسیدان ها، درای ترکیبات ضد سرطان گلوکوزینولات
کاربردهای رایج:
سالاد، پختن، سرخ کردن و بخار پز کردن
پیازیان از سبزیجات دشمن سرطان
6. سیر و پیاز
سیر و پیاز خواص ضد سرطان قوی دارند. درباره خواصمفید سیر هزاران مقاله علمی درج شده.
ویژگی های برجسته:
طعم تند و مشخص، خواص ضد باکتریایی و ویروسی
کاربردهای رایج:
طعم دهنده در انواع غذاها، استفاده در سس ها و ترشیجات
سبزیجات برگ سبز برای جلوگیری از سرطان
7. اسفناج
8. کاهو رومی
9. جعفری
10. ریحان
11. شوید
ویژگی های برجسته:
سرشار از ویتامین های K، C، A و آهن؛ دارای فیبر و آنتی اکسیدان ها
موارد کاربرد:
سالاد، تزئین غذاها، در سس ها و سوپ ها
سایر سبزیجات برای تقویت سیستم ایمنی
12. بادمجان
13. گوجه فرنگی
14. فلفل دلمه ای
15. کدو سبز
16. مارچوبه
17. کرفس
18. ترب و تربچه
ویژگی های برجسته:
تنوع بالایی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر
کاربردها:
مصرف خام و چخته، در سوپ ها و رژیم های غذایی گیاهی ضد سرطان
قارچ های دارویی در رژیم های غذایی گیاهی ضد سرطان
19. انواع قارچ های دارویی (گانودرما، شیتاکه، مایتاکه)
ویژگی های عالی:
دارای خواص دارویی و تقویت سیستم ایمنی، ضد سرطان قوی
کاربردها:
مصرف مستقیم، در سوپ ها و رژیم های غذایی گیاهی ضد سرطان
نکته مهم و هشدار:
قارچ خام نخورید. مقداری ماده سمی در قارچ های خام وجود دارد که موقع پخت از بین می رود.
جلبک های دریایی: معجزه ضد سرطان
20. جلبک کمبو
21. نوری (سواحل قشم و کیش)
22. واکامه
23. کتانجک
24. اسپیرولینا
25. هیجیکی
ویژگی های برجسته:
سرشار از ید، کلسیم، آهن و ویتامین ها، دارای فیبر و آنتی اکسیدان ها، فوق العاده ضد سرطان، و نجات دهنده بیمار سرطانی از مرگ حتمی
موارد کاربرد:
در سوپ ها، سالادها، سوشی و مکمل های خوراکی ضد سرطان و ضد بیماری ها
جدول سبزیجات دشمن سرطان
گروه | نام سبزیجات/جلبک | ویژگی های برجسته | کاربردهای رایج |
---|---|---|---|
سبزیجات چلیپایی | کلم بروکلی، کلم پیچ. و کلم گل بروکسل، کلم برگ | فیبر، ویتامین K و C، آنتی اکسیدان ها. و ضد سرطان گلوکوزینولات | سالاد، پختن، بخار پز، سرخ کردنی |
پیازیان | سیر و یپاز | طعم تند، ضد ویروس و باکتری | طعم دهنده غذا، در سس و ترشیجات |
دارای برگ سبز | اسفناج، کاهو، جعفری، شوید،ریحان | ویتامین K، C، A و آهن. و فیبر و آنتی اکسیدان | سالاد، سس، سوپ، تزئینی |
سایر | بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای. کدو سبز، مارچوبه، کرفس، ترب و تربچه | تنوع ویتامین، مواد معدنی و فیبر | مصرف خام و پخته |
قارچ های خوراکی | گانودرما، شیتاکه، مایتاکه | دارو. تقویت سیستم ایمنی | در سوپ، غذاها و مصرف مستقیم |
جلبک های دریایی | کمبو، واکامه، نوری. کتانجک، اسپیرولینا و هیجیکی | سرشار از ید، کلسیم، آهن. آنتی اکسیدان، ویتامین ها و فیبر | در سوپ، سالاد، سوشی، مکمل های غذایی |
دیدگاهتان را بنویسید